Over De Ruiter advocatuur

Het civiele recht is voor mij een boeiend vakgebied. Elk geschil heeft zijn eigen unieke kenmerken. Waarom nu net wel dit of dat? Aansluiting zoeken met het geldende recht om u zo goed mogelijk bij te staan, dat is mijn missie. Vanuit mijn kantoor ‘De Ruiter advocatuur’ benut ik graag de mogelijkheden die er zijn om het meest optimale resultaat te behalen voor cliënten.

Een gang naar een advocaat is voor velen als een gang naar een dokter: niemand wil er mee te maken krijgen, maar als u met een juridisch probleem zit, is een advocaat onmisbaar. Goed juridisch advies is vereist wanneer u een geschil heeft dat de wereld uit moet.
Vaak is een gang naar de rechter onvermijdelijk, bijvoorbeeld als de wederpartij al een procedure is gestart, of in familiezaken zoals echtscheiding.
In veel andere kwesties onderzoek ik of er in goed onderling overleg een regeling tot stand kan komen waarmee beide partijen kunnen instemmen. Dat geniet veelal de voorkeur boven het gelijk via de rechter af te dwingen. Mijn motto is niet voor niets: “voorkomen is beter dan procederen”.

Ervaring mr. De Ruiter

Ik heb een brede ervaring in het bedrijfsleven als jurist en controller zowel in de Verenigde Staten als in Nederland. In de advocatuur werkte ik in eerste instantie bij een advocatenkantoor dat zich uitsluitend richtte op de ondernemingspraktijk en de insolventiepraktijk (faillissementen). Daarna werkte ik in de algemene civiele praktijk – een breder rechtsgebied.
Met mijn ervaring in het bedrijfsleven en de advocatuur ben ik in staat om geschillen in een breder verband te zien om u zo deskundig bij te staan.

Ik help u graag met advies op de volgende rechtsgebieden:

✔ familierecht
✔ contractenrecht
✔ aansprakelijkheidsrecht
✔ ondernemingsrecht

Docent ondernemings- en civiel recht

Als advocaat sta ik niet alleen cliënten in procedures en advies met raad en daad bij. Ik wil ook het ondernemingsrecht en het privaatrecht doorgeven. Dat laatste doe ik als gastdocent ondernemingsrecht, arbeidsrecht, privaatrecht en familierecht voor accountants en belastingadviseurs bij Markus Verbeek Praehep, thans onderdeel van NCOI.

De Ruiter Advocatuur – omdat voorkomen beter is dan procederen
Bel 038 – 333 74 78